вторник, 13 июля 2021 г.

Він виступав проти ОУН, називав Шевченка «вурдалаком», а до "педерастів" відчував фізичну огиду: 13 липня Олесю Бузині мало би виповнитись 52…

У квітні 2015-го посеред білої днини в столиці України невідомі розстріляли українського письменника і журналіста. Олесь Бузина був убитий недалеко від свого дому по вул. Дегтяревській, 58, за те, що висловлював опозиційні погляди, які, на думку влади, підривали її авторитет. Забігаючи наперед, повідомимо, що всі фігуранти справи, підозрювані у скоєнні злочину, відпущені на свободу.

Олесь Бузина, український письменник, журналіст, телеведучий, народився 13 липня 1969-го у Києві. Він дотримувався погляду про триєдність «малоросів, белорусів та великоросів»), тому називав себя і українцем, і росіянином. Він підтримував ідею федералізації України, її незалежність та двомовність української культури, широкий розвиток української та російської мов. На його думку, «свідомих українців турбує не скільки створення української культури, скільки знищення російської».

Олесь Бузина став засновником течії так званих «шевченкофобів». Судовий процес, ініційований у зв’язку з цим Спілкою письменників України, був нею програний. У залі суду на письменника було здійснено напад. У травні 2009-го года Бузина запропонував прийняття пакету законів, які би забороняли неонацистські организації та пропаганду нацизма, а також пропаганду ідеологічної спадщини ОУН як тоталітарної фашистської партії. 

У рейтингу «Гомофобний діяч року» (2011) громадського об’єдняння «Гей-форум України» Бузина зайняв четверте місце. Зокрема, про гомосексуалістів він висловлювався так: 

«Они должны уважать моё человеческое проявление физической брезгливости к ним и стараться не проявлять при мне своих порочных наклонностей. Тем более, не навязывать их обществу. Место педерастов - среди педерастов».

На письменника чинився систематичний тиск: окремі українські видання відмовлялися друкувати його твори, обмежувалася його журналістська діяльність, неодноразово письменник отримував погрози фізичної розправи. 16 квітня 2015 року Бузина був застрелений.

Його бібліографія:

  • Вурдалак Тарас Шевченко: Интеллектуальный триллер. — К.: Прометей, 2000.
  • Тайная история Украины-Руси. — Довiра, 2005.
  • Верните женщинам гаремы. — К.: Арий, 2008. Вурдалак Тарас Шевченко, или Поддельный Кобзарь. — К.: Арий, 2008.
  • Революция на болоте: взгляд белогвардейца. — К.. — Арий, 2010.
  • Воскрешение Малороссии. — К.: Арий, 2012. —
  • Союз плуга и трезуба: как придумали Украину. — К.: Арий, 2013.
  • Докиевская Русь. — К.: Арий, 2014.
  • Утешение историей. — К.: Арий, 2015.

Детальніше про життя і творчість письменника, а також про обставини його загибелі можна довідатися тут: 

🙋 До читача:

Яке враження справила на вас наведена інформація? Що ви думаєте з приводу загибелі журналіста і письменника Олеся Бузини? Підписуйтеся на блог, аби не пропустити інших цікавих публікацій. Будемо раді вашим коментарям!


Комментариев нет:

Отправить комментарий