вторник, 21 ноября 2017 г.

Для вас, батьки! Розвиваючі ігри для дітей: ТОП-3

Чим зайняти дитину під час канікул або вихідних? Щоб довільний час дитини не  пройшов марно, а приніс користь для її розвитку, можна запропонувати малюку логічні ігри. І не обов'язково комп'ютерні. Будь-якого школяра можна захопити логічними та розвиваючими настільними іграми. Пропоную 3 найцікавіших гри, заснованих на відомих методиках розвитку школяра.
«Мозартика»
«Мозартика» - це терапія, здатна знизити психологічне навантаження, визначити емоційний стан, позбавити від стресу й виявити проблеми школяра. Крім того, вона розвиває художній смак і образне мислення. «Мозартика» розвиває відчуття, сприйняття, пам'ять, мислення, уяву. До того ж, буде приємно помилуватися результатами праці школяра. Навіть почепити на стінку створені ним полотна буде приємно.
·       Недолік. Щоб проаналізувати психологічний стан твоєї дитини, потрібна консультація досвідченого психолога.
·       Як грати? Дитині пропонується красива й цікава гра. Вона складається з ігрового поля та ігрових фігурок, із яких можна зібрати картинку або композицію.
·       Яка на вигляд гра? Це поєднання традиційної мозаїки та пазлів. Тільки заданої картинки немає. Картинку дитина створює сама.
·       Перевага: на відміну від малювання, аплікацій та колажу, мозартика доступна кожній дитині, незалежно від художніх здібностей та інтересу до образотворчого мистецтва. Крім того, щоб помилуватися результатами праці твоєї дитини, досить почепити панно на стіну.
Про те, що являє собою «Мозартика», можна прочитати тут: https://www.b17.ru/article/httpb17ruarticlemozartika/
«Ларди»

Нові методики інтерактивного навчання іноземних мов утілилася в захоплюючій настільній грі "Ларди". Вона в ігровій формі навчає дітей одній із 6 мов. Що розвивають "Ларди"? Одночасно візуальне, слухове й асоціативне сприйняття інформації в ігровій формі. Крім того, дитина розвиває пам'ять і мовні здібності.
·       Яка на вигляд гра? Це 500 карток із малюнками та словами, СD-диск і словник.
·       У чому переваги гри? У гри є 4 варіанти різних рівнів складнощів для дітей із різною підготовкою та різними знаннями іноземних мов.
·       У чому недоліки гри? Для гри потрібно декілька дітей і бажано викладач, який володіє мовою на достатньому рівні.
До речі, 2008 року ця гра виграла в конкурсі в рамках XII Міжнародного форуму BABY EXPO '2008 у номінації "Найкраща розвиваюча гра".
Детальніше:
"Палички"
Цю гру психологи дуже рекомендують для молодших школярів. Вона заснована на популярній народній грі «В бірюльки», де дрібні дерев'яні предмети дістаються гачком із загальної купи без порушення вихідного положення. Що розвивають "палички"? Уміння ігровою та партнерської діяльності. Гра розвиває дрібну моторику, логіку та просторове мислення.
·       У чому переваги гри? Гра захоплююча й досить проста.
·       Яка на вигляд гра? Ця гра складається з непарної кількості тонких 10-сантиметрових паличок. Вони безладно висипаються на стіл. За правилами потрібно дістати з купки одну з них спеціальною паличкою з гачком на кінці, не зачепивши сусідні предмети. Якщо гравець не зміг цього зробити, не зрушивши з місця інші палички, він передає свій хід наступному гравцеві.
·       У чому недоліки гри? Потрібно як мінімум двоє учасників, предмети дрібні, до того ж сучасні діти швидко втрачають до неї інтерес.

А які ще логічні ігри для малечі вам відомі?

Читати ще:
20 листопада - Всесвітній день дитини: https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/20.html
Всесвітній день дитини: як цікаво провести цей день з дітьми? https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/blog-post_55.html 
До Всесвітнього дня дітей. Як розвивати дитину весело та граючись: https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/blog-post_60.html

До Всесвітнього дня дітей. Розвиваючі ігри: вчимося читати за сучасними методиками: https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/blog-post_20.html

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий