вторник, 21 ноября 2017 г.

Для вас, батьки! Чим зайняти дитину в погану погоду: 5 простих ідей

Шановні батьки! За вікном – листопад, тож доречно поговорити на наступну тему. Ваш маленький непосида сповнений енергії, що б'є ключем і шукає вихід, а ось побігати і погуляти йому сьогодні не можна - через похмуру погоду. Знайдіть застосування його ентузіазму і спрямуйте весь бурхливий потік у мирне русло, перебуваючи в стінах оселі! При цьому можна обійтися без телевізора і комп'ютера. До ваших послуг різноманітні ігри для дітей вдома, а також творчість та майстерність. Чим зайнятися в погану погоду з дитиною? Найкраще заняття для дитини, коли за вікном негода, і малеча довго не виходить  гуляти на вулицю - це спільне з батьками проведення часу вдома. «Читалка» продовжує цикл публікацій для батьків (а також для бабусь і дідусів).

Книги
Книги - чудовий засіб для проведення часу. Але не думайте, що їх можна тільки читати або розглядати малюнки. Засиділися і хочеться порухатися? Прекрасно! Запропонуйте малюкові новий вид спорту - покладіть йому на голову книгу, і нехай він спробує пройтися по кімнаті, не впустивши її. Це не так просто. Доведеться рухатися аккуратно, намагаючись втримати рвну поставу і високо підняши голову. Влаштуйте змагання, хто довше або дальше пройдеться з книжкою на голові! А яку книгу легше перенести - енциклопедію чи казки?
Гра в кольори
Дощовий день можна розфарбувати в яскраві кольори, застосувавши фантазію в наступній грі. Оберіть колір для сьогоднішнього дня, наприклад, помаранчевий. І запропонуйте малюкові все робити сьогодні в рудих тонах: одягнутися в помаранчеві штанці і сорочку, пити чай з помаранчевої чашки, готувати разом із мамою помаранчевий морквяний суп, влаштувати виставку з помаранчевих машин, перерахувати всі помаранчеві іграшки і малювати фарбами тільки рудих відтінків.
Вбрання
І не варто думати, що вбиратися полюбляють лише дівчатка. Хлопчикам теж подобається вбиратися у незвичайний одяг і нові костюми. Театр, карнавал, перевтілення - діти просто обожнюють вигадувати наряди, тим більше, що улюблених персонажів –безліч! Супермени, прибульці, гноми, феї, принцеси – у кого б ви самі бажали перевтілитися сьогодні? Не полінуйтеся дістати  для цього мішок зі своїм старим одягом і теж долучіться  до процесу перевтілення!
Домашній квест
Діти просто обожнюють ігри з пошуками, тож чому б не влаштувати вдома справжній квест зі скарбами, піратською картою, підказками і пригодами! Тут знадобиться все: шукатимемо зачаровану принцесу, ляльки - фрейліни і феї, що живуть на безлюдному острові з замком із кубиків, а підказки можна ховати в лапи зайчиків, собачок і мавпочок по всій кімнаті і навіть по всій квартирі. Корисно включити в гру елементи навчання: наприклад, скласти зі знайдених літер слово-підказку, знайти наступну підказку в книжці такого ж кольору, як і кубик тощо.
Кульковий баскетбол
Повітряні кульки набагато безпечніші за будь-який м'яч, а тому і посуд і скло в ході гри з кульками залишаться цілими. А вправи з кульками можна робити нітрохи не гірше, ніж до цього м'ячем. Спробуйте з дитиною потрапити кулькою в кільце-каструлю або підкидати її однією рукою, або перекидати через мотузку, натягнуту через кімнату.

Поділіться, чим ви займаєтеся з дитиною в погану погоду? А в хорошу? 

Джерело: http://lady.tochka.net/ua/67176-chem-zanyat-rebenka-v-plokhuyu-pogodu-5-prostykh-idey/ 

Читаемо також:
Для вас, батьки! Розвиваючі ігри для дітей: https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/3.html
20 листопада - Всесвітній день дитини: https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/20.html
Всесвітній день дитини: як цікаво провести цей день з дітьми? https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/blog-post_55.html 
До Всесвітнього дня дітей. Як розвивати дитину весело та граючись: https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/blog-post_60.html

До Всесвітнього дня дітей. Розвиваючі ігри: вчимося читати за сучасними методиками: 

 https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/blog-post_20.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий