среда, 22 ноября 2017 г.

Для вас, батьки! Як укласти дитину спати: ТОП-7 корисних і простих порад

Укласти  дитину спати для багатьох батьків непросто. Особливо коли малюк зовсім не налаштований на відпочинок, а у мами чи тата запланована купа справ саме на цей проміжок дитячого сну. Для дитини - від грудного віку до школяра - дуже важливо дотримуватися чіткого розпорядку дня, мати здорове харчування і міцний сон. Як же правильно вкласти дитину спати, щоб зберегти нерви, не пролити сліз і залишитися з малечею друзями? Головне - спробувати налаштуватися на процес укладання малюка не як на бій, а як на заспокійливу процедуру, адже від  внутрішнього настрою і позитиву батьків залежить майже весь успіх цього заходу. Отже:

  • Як вкласти дитину спати за 5 хвилин? Заколисайте!Найпростіший спосіб вкласти дитину спати в будь-якому віці - це заколисати її. Буквально за кілька хвилин заколисане маля засне міцним сном, особливо якщо ви качатимете його на руках.
  • Як приспати немовля? Укладіться разомСпільне перебування в ліжку допоможе вам не тільки швидко вкласти дитину спати, а також і налагодити тісний взаємозв'язок зі своїм малюком. Діти більш старшого віку також дуже полюбляють засинати разом із мамою. Але в цьому випадку батьки ризикують надовго потрапити в пастку спільного сну зі своєю дитиною.
  • Як швидко вкласти дитину спати?  Запівайте колисковуЗвук доброго маминого голосу, що співає колискову пісню - один із найкращих засобів. Також, щоб приспати дитину, можна  використовувати тиху і спокійну фонову музику.
  • Як приспати дитину спати вдень або ввечері? Розкажіть цікаву казку! Всі дітки в ранньому віці люблять слухати казки перед сном. Тому читання книг із добрими і радісними сюжетами допоможе вам не лише виховати у дітей любов до читання, а й заколисати їх, особливо якщо читати перед сном не бадьорим, а спокійним і монотонним голосом.
  • Як вкласти спати активну дитину? Гарненько вигуляйтеІснує таке неписане правило: годувати, коли зголодніє, і вкладати, коли сам звалиться з ніг. Інколи воно непогано спрацьовує в ситуації з активним малюком. Йому потрібно вибігатися, наплигатися, набратися вражень, нагулятися, надихатися свіжим повітрям і втомитися. Тоді навіть без твоїх зусиль він легко засне.
  • Як вкласти дитину спати без заколисування? Приготуйте  розслаблюючу ванну! Перед укладанням дитини спати, непогано приготувати для неї теплу розслаблюючу ванну, яка матиме гарний вплив на  нервову систему маляти, особливо якщо застосувати додавання натуральних трав або аромамасел.
  • Як правильно укладати дитину спати? Доженіть і очольте! Перш за все, мамі чи татові необхідно самому налаштуватися на добрий і позитивний лад. Нікому вдасться укласти розбурхану дитину методом наказу. Крім сліз і образ ви нічого не досягнете. Тож слід запастися терпінням, підхопити настрій малюка, стати начебто його спільницею, а потім плавно і поступово зменшити обороти його буйства і веселощів, ведучи за собою у стан спокою й умиротворення.

А ви знаєте, як швидко вкласти дитину спати? Поділіться вашим досвідом!

Читаємо також:
20 листопада - Всесвітній день дитини: https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/20.html
Всесвітній день дитини: як цікаво провести цей день з дітьми? https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/blog-post_55.html https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/blog-post_55.html
До Всесвітнього дня дітей. Як розвивати дитину весело та граючись: https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/blog-post_60.html

До Всесвітнього дня дітей. Розвиваючі ігри: вчимося читати за сучасними методиками:

https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/blog-post_20.html

Для вас, батьки! Чим зайняти дитину в погану погоду: 5 простих порад: https://bookwoed.blogspot.com/2017/11/5.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий